2384 091 300
Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας (Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.)
ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
584 00 Λουτρά Λουτρακίου
2384 091 300

Σε απόσταση 13 χλμ. από την έδρα του Δήμου, την Αριδαία και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, έκταση 72 στρεμμάτων, βρίσκονται τα Λουτρά Λουτρακίου , ή Λουτρά Πόζαρ όπως είναι ευρέος γνωστά. 

Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις ¨πο¨ και ¨ζαρ¨ που σημαίνουν ¨κάτω από την φωτιά ¨. Πρόκειται για έναν τόπο με πλούσια βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την αγριάδα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μια χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές βραχώδες βουνό και μέσα ρέει ο θερμοπόταμος ¨Τόπλιτσα¨, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Ο θερμοπόταμος δημιουργείται από πηγές που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 – 390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος, φτάνει σε μεγάλο βάθος, κι αφού θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργετικά συστατικά.

Το έντονο φυσικό ανάγλυφο κυριαρχεί στη περιοχή και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με γνώμονα τις ελάχιστες δυνατές μεταβολές στη γλυπτική του τοπίου. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων, έχουν δημιουργηθεί ατομικοί λουτήρες, εσωτερικές ομαδικές πισίνες και μια ανοιχτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλάτωμα παράλληλα με το ποτάμι. Περίπατοι, ορειβασία και άλλες δραστηριότητες επιτρέπονται χάρη στις γέφυρες και τα μονοπάτια που έχουν διαμορφωθεί και ακολουθούν την τοπογραφία του εδάφους. Κάποια από αυτά καταλήγουν στα σπήλαια που περιβάλουν τη λουτρόπολη και συνιστούν το πρώτο σπηλαιολογικό πάρκο της Ελλάδας. Το πάρκο αποτελείται από σύμπλεγμα 17 σπηλαίων και σπηλαιομορφών και τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στο εσωτερικό τους είναι μάρτυρες της κατοίκησης της περιοχής από τη Νεολιθική Εποχή. Πολλά από αυτά εκτίθενται στο  Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών , συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Στο χώρο των Λουτρών λειτουργούν ξενοδοχεία, πισίνες, χαμάμ, τεχνητοί καταρράκτες, κέντρο αισθητικής και χαλάρωσης, εστιατόρια και καφετερίες που προσφέρουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους λουόμενους και επισκέπτες. Στο εσωτερικό της λουτρόπολης ο επισκέπτης συναντά το ¨Αλεξάνδρειο¨ υδροθεραπευτήριο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που περιλαμβάνει 8 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, χωρητικότητας 6 ατόμων η κάθε μία. Από το Δεκέμβριο του 2015 λειτουργεί μια νέα πτέρυγα με τις καινούριες ιδιωτικές πισίνες με ονομασία Απόλλωνας, Αφροδίτη, Ερατώ. Εκεί βρίσκεται και το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, έτοιμο να ενημερώσει όλους τους επισκέπτες δίνοντας τους κάθε πληροφορία. Στη συνέχεια της διαδρομής, βρίσκεται το πρώτο εν λειτουργία υδροθεραπευτήριο. Στις εγκαταστάσεις του, περιλαμβάνονται 48 ατομικοί λουτήρες, 2 εσωτερικές πισίνες και 2 μικρά χαμάμ χωρητικότητας 6 ατόμων. Ξεχωριστή ομορφιά στο τοπίο προσδίδουν ένας φυσικός καταρράκτης 20μ.. Από το καλοκαίρι του 2016 λειτουργεί και ένας νέος καταρράκτης ισάξιας ομορφιάς παραποτάμια και λίγο πριν την ανοιχτή πισίνα.

Είναι ανοιχτά όλο τον χρόνο, ενώ οι εσωτερικές πισίνες είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο. 

Τα Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε. έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων από το Σεπτέμβριο του 2015. Την άνοιξη του 2019 πραγματοποιήθηκε στη Λουτρόπολη μας η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιστορικών Λουτροπόλεων.

 

Temperature: 
37ο C
Chemical ingredients: 
Κάλιο, Νάτριο, Λίθιο, Μαγγάνιο, Μαγνήσιο, Πυρίτιο, Φθόριο, Σίδηρος
Proper way of use: 

 

Λουτροθεραπεία

Υδροκινησιοθεραπεία

 

 

Indications: 

Συνίσταται σε παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος (αρτηριακή υπέρταση, ανεπάρκεια στεφανιαίων αρτηριών ενδαρτηρίτιδες άνω άκρων), σε ρευματικές παθήσεις, σε δερματικές παθήσεις (έκζεμα, δερματίτιδες κλπ), σε γυναικολογικές παθήσεις (χρόνιες μεταφλεγμονώδεις κατατάσεις των σαλπίγγων και της μήτρας, λευκόρροια, ανεπάρκεια των ωιθηκών), παθήσεις αναπνευστικού και περιφερικών νεύρων (νευρίτιδες, ριζίτιδες, νευραλγίες)

προλαμβάνει μόνιμες βλάβες (όπως είναι οι παθολογοανατομικές αλλοιώσεις, οι ατροφίες, οι παραμορφώσεις, οι αγκυλώσεις) και συμβάλλει στην αποκατάσταση τους.

Spa / Sauna / Massage Services: 
Physiotherapy: 
Nutrition/ Dietology: 
Healing therapy unit: 
Hot springs tourism centers and heating centers: 
Υπηρεσίες κέντρου: 
Λουτροθεραπευτήριο
Thalassotherapy centers: 
Spa Centers: 

Ξενοδοχείο Νέον

εντός της λουτροπόλης

δυναμικότητας 10 δωματίων

Gym: 
Accommodation facilities: 
Λοιπές εγκαταστάσεις: 
Περιγραφή: 

εστιατόριο

αναψυκτήριο

εντός της Λουτρόπολης βρίσκεται ιατρείο επανδρωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες προς τους λουόμενους

Προόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού ΛΑΕ/ΟΓΑ

αναγνωρισμένη Ιαματική Πηγή ΦΕΚ 3626/31.12.2014

Address: 
ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
584 00 Λουτρά Λουτρακίου
Full name: 
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Telephone: 
2384 091 300